Moravská galerie získala mezinárodní ocenění za interaktivní hru

Interaktivní hra Dobrodružství sběratele umění umístěná ve stálé expozici Brno předměstí Vídně vyhrála cenu festivalu FAIMP - Mezinárodní festival muzejní audiovize, a to v kategorii digitální interaktivita. FAIMP organizuje již od roku 1996 AVICOM, přidružená organizace ICOM.

Hra Dobrodružství sběratele umění vznikla v roce 2019 jako součást stálé expozice Brno předměstí Vídně v Místodržitelském paláci a formou animovaných videí seznamuje návštěvníky s tématy expozice. 

Působivost hry tkví mimo jiné v propracovaných ilustracích, jejichž autorem je Alexey Klyuykov, držitel ceny Jindřicha Chalupeckého roku 2010, který pro expozici Brno předměstí Vídně vytvořil také ilustrace časové osy. Libreto hry vytvořila Silvie Šeborová ve spolupráci s lektorským oddělením galerie. Technologickou část zhotovila kreativní skupina INITI, v jejímž čele stojí Dan Gregor.

Příběhem hry provází malíř Hanuš Schwaiger, přičemž začíná v roce 1875 na vídeňském nádraží, odkud putování pokračuje do ateliéru Hanse Makarta. Návštěvníci se podívají také do Brna konce 19. století, na Slovácko za Jožou Uprkou a v samotném závěru se vrátí opět do Vídně za Gustavem Klimtem. Při jednotlivých scénách mohou nejen děti pomocí házení míčků hledat ukrytá díla, jejichž originály se nachází přímo v expozici.

 

Dobro

Přehled aktualit

Informace

Datum vložení aktuality
19/1/2021

Mapa stránek